Tervetuloa mukaan!

Yhdistyksemme on juuri sinua varten, olitpa sitten keliaakikko, muusta syystä gluteenitonta ruokavaliota noudattava tai heidän läheisensä. Haluamme lisätä tietoa keliakiasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta sekä auttaa ja tukea sinua niihin liittyvissä asioissa.

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry toimii vapaaehtoisvoimin Pirkanmaan sydämestä, Tampereelta, käsin. Tarjoamme tietoa, neuvoja ja vertaistukea keliaakikoille, gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja heidän läheisilleen. 

Yhdistys etsii jatkuvasti myös uusia ideoita ja vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Ota yhteyttä, jos toiminta kiinnostaa! Arvostamme apuasi!

Syyskokouksessa valittu vuoden 2024 Pirkanmaan keliakiayhdistyksen hallitus. Kuvassa alarivissä vasemmalta: Mervi Katisko, Heidi Svanlund, Sonja Manner, Kaisa Nyberg. Ylärivi vasemmalta: Virpi Antila, Henna Mattsson, Maarit Erholm.

Suomessa toimii 30 Keliakialiiton paikallisyhdistystä. Jokainen henkilöjäsen kuuluu johonkin keliakiayhdistykseen.

Yhdistykset toimivat keliaakikkojen ja ihokeliaakikkojen sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ja heidän läheistensä tukena sekä edistävät jäsentensä hyvinvointia omalla alueellaan. Keliakiayhdistysten vapaaehtoiset järjestävät eri puolilla Suomea monenlaista toimintaa kuten jäsentilaisuuksia, luento- ja neuvontatapahtumia, leivontailtoja, retkiä, matkoja sekä lasten ja nuorten tapahtumia.


Keliakialiiton jäsenmaksu on 28 euroa (v. 2023) ja se sisältää 5 kertaa vuodessa ilmestyvän Gluteeniton elämä -lehden sekä jäsenkortin, jolla saat monia rahanarvoisia etuja.  Maksamalla jäsenmaksun, liityt paikallisyhdistyksen jäseneksi.

Uudet jäsenet saavat jäseneksi liityttyään ensitietopaketin keliakiasta ja sen hoidosta. Paketti lähetetään sen jälkeen, kun jäsenmaksu on maksettu.

Alle 18-vuotiaat lapsikeliaakikot voidaan joko liittää samassa taloudessa asuvan varsinaisen jäsenen perhejäseneksi, jolloin ei ole jäsenmaksuvelvoitetta, tai lapsi voi olla myös itse varsinainen jäsen, joka maksaa jäsenmaksun. Näin lapsen tiedot näkyvät jäsenrekisterissämme ja voimme lähettää kohdennetusti tietoa lastentoiminnasta.

Olemme mukana Kulttuuri- ja hyvinvointorilla Kangasala-talossa

  • la 20.4.2024 klo 1014

Kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään lauantaina 20.4.2024 klo 10–14 Kulttuurikorttelissa Kangasala-talossa ja Kangasalan pääkirjastossa sekä Kangasala-talon pihapiirissä. Olemme menossa mukana…

Hyvinvointi-ilta

  • ti 23.4.2024 klo 18
  • Yhdistyksen toimisto

Tarvitaanko ravintolisiä vai riittääkö monipuolinen ruoka. Tule tekemään oman kehosi hyvinvointikartoitus. Maistiaisia. Ei tuotemyyntiä. Illan vetää Heini Hakavuori. Tarjoilujen vuoksi, ilmoittaudu…

Leivotaan gluteenitonta Kangasalla

  • ke 24.4.2024 klo 1721
  • Pitkäjärven koulun kotitalousluokka

Leivotaan gluteenitonta -kurssi Pitkäjärven koulun kotitalousluokassa. Sitova ilmoittautuminen 15.4 mennessä. Kurssi maksaa 5e, joka on maksettava yhdistyksen pankkitilille FI80 5087 0410 0019 81 ma…

Kevätretki Moilaselle ja Viherlandiaan

  • la 27.4.2024 klo 7:45

HUOM! Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Osallistujan tulee huolehtia omasta vapaa-ajan / tapaturmavakuutuksestaan. Viime kesän retki Jyväskylään ja Moilaselle sai suuren suosion,…

Tiistaitapaaminen

  • ti 7.5.2024 klo 1114
  • Yhdistyksen toimitilat

Grillaillaan - Pallogrillikurssi Mies ja grilli yrityksen vetämänä

  • la 18.5.2024 klo 1113
  • Massunlastenpuisto

Mies ja Grilli on mielellään mukana tekemässä tilaisuudestamme unohtumattoman! Kurssilla valmistamme yhdessä ruokia ja syömme niitä sitä mukaa, kun ne valmistuvat grilleistä. Grilleinä ovat…

Pirkanmaan keliakiayhdistys

Mustanlahdenkatu 10, 33210 Tampere
puh. 040 1366 605, pirkanmaan@keliakiayhdistys.fi
IBAN FI8050870410001981