Yhdistyksemme

Pirkanmaan keliakiayhdistyksen tavoitteena on toimia keliaakikkojen ja muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien hyväksi

  • lisäämällä tietoa keliakiasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta
  • parantamalla gluteenittomien tuotteiden saatavuutta alueen kaupoissa sekä
  • järjestämällä virkistystoimintaa jäsenilleen

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry on perustettu vuonna 1991. Yhdistyksessä on 2397 jäsentä (31.12.2022) 24 eri kunnan alueelta. Yhdistyksen kotipaikan, Tampereen, lisäksi toiminta-alueeseen kuuluu Akaa, Honkajoki, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämijärvi, Kangasala, Karvia, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.  

Paikallisia jäsenetuja löydät Keliakialiiton verkkosivuilta.

Keliakiayhdistyksen toimintaa organisoi yhdistyksen hallitus, johon kuuluu vuonna 2023 seitsemän yhdistyksen jäsentä. Hallitus kokoontuu noin 10-12 vuodessa. Yhdistyksellä on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa, kevät- ja syyskokous, joissa ylintä päätäntävaltaa käyttävät jäsenet ja jotka valitsevat hallituksen. Sääntömääräisiin kokouksiin (maaliskuu & marraskuu) ovat tervetulleita kaikki jäsenet.

Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä Keliakialiiton, Tampereen kaupungin, PSHP:n sekä muiden yhdistysten kanssa.

Toimintaamme ovat tervetulleita niin keliaakikot, muista syistä gluteenitonta ruokavaliota noudattavat kuin heidän läheisensäkin!

Pirkanmaan keliakiayhdistyksen hallitus v. 2022. Kuvassa vasemmalta Heini Hakavuori, Riitta Sandberg, Elise Välisaari, Petra Stolt ja Maritta Mäkelä. Kuvasta puuttuvat Heidi Svanlund ja Mervi Katisko.

Pirkanmaan keliakiayhdistys

Mustanlahdenkatu 10, 33210 Tampere
puh. 040 1366 605, pirkanmaan@keliakiayhdistys.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠